+45 47 17 72 00
Kontakt os

Båndtyper

De mest anvendte bånd er polypropylen (PP), polyester (PET) og stålbånd. Hver med sine unikke egenskaber, anvendelsesområder og fordele og ulemper.

Læs mere om vores forskellige båndtyper nedenfor.

For mere information eller en skræddersyet løsning, så kontakt os gerne. Vi ser frem til at rådgive dig uden at det forpligter.

Stålbånd

Stål er det ældste og stærkeste bånd der findes. Designet til ekstreme opgaver hvortil der kræves et stærkt eller meget fast bånd hvor der kræves høj styrke og minimal strækning, eller når produktet kan være skarpt eller varmt.

Stålbånd har næsten ingen stræk. Som følge heraf mistes næsten ingen spænding efter omsnøring. Stålbånd anvendes hovedsageligt i træ- og metalbranchen, men kan bruges til andre tunge produkter.

Stålbånd fås i forskellige kvaliteter, bredder, tykkelser f.eks. galvaniseret, malet eller zinkbelagt.

Her kan du se de forskellige typer af stålbånd.

I dag er PET bånd et godt og omkostningslavt alternativ til stålbånd.

PP bånd

Polypropylen eller PP bånd er det mest anvendte bånd og bruges i en lang række brancher. Dette kan forklares ved, at båndtypen er konkurrencedygtig når det gælder pris og det har et stort applikationsområde. Polypropylen er specielt designet til lette og mellemstore belastninger og har en fremragende præstation under normale forhold, fordi dens egenskaber som brudstyrke, elasticitet og spændingstab er tilstrækkelige til mange applikationer. Den fås i forskellige bredder, tykkelser, sammensætninger og farver og kan nemt printes med f.eks. advarsler, kvalitetsmærker eller marketingsbudskaber. PP bånd tilbyder en høj strækevne, men har normalt en lav strækgendannelse

Ulempen ved PP bånd er, at det er mere følsomt over for omgivende faktorer, og det har en lav strækgendannelse

Her kan du se de forskellige typer PP bånd.

Polyester bånd

Polyester er det stærkeste plastikbånd. Det er ofte brugt til tunge belastninger, der kræver en høj opstramning under håndtering, transport og opbevaring. PET bånd tilbyder en høj opbygget styrke, og opretholder denne styrke i lang tid og har et glimrende strækgendannelse. På grund af strækgendannelsen er den yderst resistent over for stød og påvirkninger. PET bånd er let, UV-resistent, genanvendelig og nem at håndtere. Den væsentligste ulempe er, at den er mindre elastisk end PP båndet.

I mange industrier anvendes PET som et alternativ til stål. Her kan du læse hvorfor det er en god ide.

Her kan du se de forskellige typer PET bånd.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase