+45 47 17 72 00
Kontakt os

Hvad er mærkning?

Mærkning indebærer print af tekst, figurer, symboler o.l. på et produkt eller en emballage, sædvanligvis ved hjælp af blæk.

Forskellige udtryk anvendes, såsom kodning, udskrivning eller mærkning, men de betyder alle det samme

Kodning har flere applikationer og målsætninger, og der er forskellige måder, hvorpå kodning kan finde sted.

Hvorfor anvende mærkning?

Ved hjælp af mærkning er det muligt at give information direkte til brugeren. Det kan være sidste salgsdato, kontakt data, en hjemmeside eller brugervejledning

Ved mærkning kan du gøre et produkt genkendeligt. Løse produkter, kasser eller paller bliver ofte genkendt ved hjælp af stregkoder, QR-koder eller typenumre.

Et vigtigt formål med mærkning er at gøre produkter sporbare. Dette er oplysninger, som kan være af betydning for producenterne. Det kan være batchkoder, produktionsdata og andre spor og sporoplysninger.

Hvordan virker det?

Cyklop tilbyder forskellige løsninger til mærkning af emballager. Vores printere kan opdeles i to kategorier: Thermal Inkjet (TIJ) og Continuous Inkjet (CIJ).

En termisk inkjet er ideel, når der kræves høj udskriftskvalitet og brugervenlighed. Høj opløsning udskrivning af 2D koder, stregkoder, bruger-data, tekster og logoer er ikke noget problem. Ved at kombinere den rigtige printer med den korrekte type blæk kan du udskrive på stort set alle overflader.

Continuous Inkjet blev udviklet til at kunne printe på stort set alle typer materialer uanset porøsitet, størrelse, form og tekstur, ofte ved høje hastigheder. Udskrivning af variabel information om individuelle produkter, som f.eks. anvendelsesdata, tekst, batchkoder og logoer, er ikke et problem.

Termisk inkjet printer

Termiske blækpatron-printere (TIJ) bruger patroner og behøver ikke særskilt opløsningsmiddel. Udskiftning af patronen er meget let, og vedligeholdelse involverer normalt ikke mere end at rengøre patronens skrivehoved.

TIJ-printere arbejder ved hjælp af varme. Når der skal udskrives, opvarmes små mængder blæk i skrivehovedet. Blækket ekspanderer og sprøjtes derefter ud gennem åbningerne (dyserne) i patronens skrivehoved. En TIJ-printer skal placeres tæt på produktet på grund af blækets begrænsede “flyvende afstand”.

Fordele ved Termisk inkjet:

  • Fremragende udskriftskvalitet på stort set alle overflader
  • Let at vedligeholde
  • Brugervenlig
  • Brug af patroner
  • Nemt at integrere i en automatisk linje eller i / på emballeringsmaskiner

Her kan du se Cyklop TIJ printere.

Continuous Inkjet – CIJ

Continuous Inkjet (CIJ) printere bruger blæk og fortynder. Begge væsker er i en separat beholder og blandes i blækreservoiret for at opnå den korrekte konsistens for at kunne udskrive korrekt.

Fra blækreservoiret bringes blækket ind i skrivehovedet under højt tryk via en slange. Dysen indeholder et elektronisk element (resonator), der forårsager vibrationer i blækstrålen og derved skaber små dråber. Ved hjælp af elektricitet placeres disse ladede dråber i den rigtige position og sprøjtes derefter på overfladen, der skal printes på. Ubrugte dråber samles og bringes tilbage til reservoiret via en returlinje, således at ubrugt blæk ikke spildes.

De vigtigste fordele ved Continuous Inkjet:

  • Velegnet til print på ikke-plane overflader
  • Til print ved høj hastighed
  • Berøringsfri print
  • Udskiftning af blæk og fortynder er let og kan gøres uafhængigt
  • Lave omkostninger pr. print

Her kan du se Cyklop CIJ printere.

Hvilken metode er den mest egnede?

Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige type printer. For at træffe den rigtige beslutning skal forskellige faktorer overvejes, f.eks. form, printmiljø, hastighed, overfladetype, hvad der skal udskrives og betingelserne for udskrivningen

Vi vil virkelig gerne hjælpe dig med dette. Kontakt os uden nogen forpligtelser for en skræddersyet rådgivning.

Forbrugsvarer

TIJ-printere bruger to typer blæk. Solvent blæk er egnet til print på ikke-absorberende eller ikke-porøse materialer, såsom plastik, metal og glas. Vandbaseret blæk bruges til print på absorberende eller porøse materialer, såsom papir, pap og træ.

En Continuous Inkjet printer bruger blæk og fortynder. Begge væsker er i en separat beholder og kan udskiftes uafhængigt af hinanden.

Her kan du finde flere oplysninger om patroner og væsker til mærkning.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase