+45 47 17 72 00
Kontakt os

Hvad er strækfilm?

Strækfilm er en tynd og stærk plastikfilm, der bruges til indpakning af paller eller varer i film. Med god strækfilmsindpakning er lasten stabiliseret og samtidig beskyttet mod fugt og snavs.

Der er to “kategorier” af film, nemlig blæst og støbt strækfilm. Forskellen mellem disse to film ligger i produktionsprocessen og egenskaberne. Generelt er den blæste film lidt stivere, af bedre kvalitet, har en højere perforationsresistens og nogle gange en mælkeagtig glød. Den støbte film er normalt billigere, og den afvikles med næsten ingen lyd. Både den blæste og støbte film har deres fordele og ulemper.

De mest anvendte ruller af strækfilm, er rullerne 50 cm brede som maskinfilm og 45 cm brede som håndruller.

Håndstrækfilm

Håndstrækfilm er (ofte) manuelt viklet rundt om pallen med en dispenser. Som følge heraf stabiliseres belastningen og produkterne på pallerne er beskyttet. Dette bruges mest, når antallet af produkter, der skal pakkes, er begrænset.

Ved større antal paller er det bedre at bruge en maskine. En god strækfilmsvikler bruger (meget) mindre folie end ved håndindpakning og er også mindre belastende for operatøren.

Her kan du se de forskellige typer håndstrækfilm.

Forstrukket strækfilm

Ud over den ‘almindelige’ strækfilm er der også forstrukket strækfilm. Denne film er mekanisk forstrukket og derefter viklet om en kerne. Som følge heraf behøver filmen ikke trækkes stramt om varen. Filmen vil automatisk krympe sig om lasten. En stor fordel er, at opgaven er lidt lettere, der anvendes mindre film og kvaliten bliver meget bedre.

Hvis en strækfilmsvikler ikke er udstyret med en forstræksmekanisme, kan der anvendes Forstrukket strækfilm. Det er dyrere end normal strækfilm, men på grund af lavere forbrug vil det ofte vise sig at være billigere i drift.

Her kan du se de forskellige typer af forstrukket strækfilm.

Maskinstrækfilm

Der er en speciel strækfilm til rådighed for strækfilmsviklere. Disse ruller er som regel meget tungere, fordi der er mange flere meter film på en rulle. Ud over filmens farve og tykkelse er (for-) strækprocenten også vigtig, når det kommer til maskinfilm. De mest almindelige strækprocenter er 150, 250, 300 og 350%.

Her kan du se de forskellige typer maskinstrækfilm.

Har du allerede en strækfilmsvikler?

Har du allerede en strækfilmsvikler? Det kan være fornuftigt at se godt på den. Alt for ofte ser vi, at kunderne ikke bruger den rigtige film eller ikke bruger alle funktioner i en maskine. Som følge heraf kan det være, at dine omkostninger pr. palle er for høje, og at miljø påvirkningen er unødigt høj.

Vi ser frem til at give dig rådgivning om strækfilm baseret på en grundig analyse uden nogen forpligtelser. Vi vil se på den aktuelle situation og angive hvilke muligheder der er

Top film/ark

Topfilm/ark, er et stykke plast der er anbragt oven på en palle før eller under vikling, således at oversiden af lasten også er korrekt beskyttet mod støv eller fugtighed. Den øverste topfilm holdes på plads ved at indpakke det i vikleprocessen.

Her kan du se de forskellige typer topfilm/ark.

Hvilken strækfilm er bedst?

Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige type film. For at træffe den rigtige beslutning er det vigtigt at overveje form, vægt og størrelse af det produkt, der skal pakkes, samt indpakningsmetoden (maskine / hånd) og de betingelser som strækfilmen udsættes for. Det kræver virkelig erfaring og ekspertise!.

Lad os hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase