+45 47 17 72 00
Kontakt os
  • Home
  • Hvad er tape og hvordan anvendes det?

Hvad er tape og hvordan anvendes det?

Tape anvendes typisk på en papkasse, eller på en anden overflade der skal lukkes/sikres.

I emballageindustrien bruges tape ofte til at lukke noget, som regel en kasse. Derudover bruges tape også til at pakke eller markere produkter, for at kommunikere en besked eller for at forhindre tyveri.

Det ultimative mål med tape er at kunne opbevare og / eller sende dine produkter uden skade, så de kommer til din kunde i perfekt stand.

Tape er tilgængeligt i forskellige kvaliteter, specifikationer, bredder og farver. Herunder finder du en oversigt over vores tape.

Typer af klæbende lag

Solventklæbemiddel: Solventklæbemiddel er en stærk type klæbemiddel og giver langtids klæbeevne. Det anbefales derfor for længere opbevaringsperioder eller for lukninger, der skal kunne modstå luftfugtighed, støv og temperaturudsving.

Akrylklæbemiddel: Dette klæbemiddel er baseret på vand og kan derfor også genbruges. Det er det mest gennemsigtige klæbemiddel og er perfekt til lukning af farvede og / eller trykte kasser. I tilfælde af acrylklæbemiddel er den første klæbestyrke (umiddelbar klæbestyrke) mindre end for andre klæbemidler.

Hotmelt (smelteklæber): Dette klæbemiddel er lavet af syntetisk gummi. Hotmelt har en god første klæbeevne, er miljøvenlig og kan modstå fugtighed godt. Det er mindre egnet til temperaturudsving og er særligt velegnet til kortvarig brug.

Gummi-baserede: Aktiveres ved fugtning og giver en meget god binding. Det sikrer, at de to komponenter er “smeltet” sammen, hvilket skaber et permanent klæb.

Typer af bærere

De mest anvendte typer af tape er PP, PVC tape og papirtape.

PP Tape er en tape af høj kvalitet med en meget høj trækstyrke. Det er også et omkostningseffektivt tape.

PP (polypropylen) er kendetegnet ved sin høje længde- og breddebestandighed. PP bånd er nemme at afrulle og er velegnet til lukning af både lette og tunge kasser, afhængigt af typen af klæbemiddel. De akryl- og smelte klæbemidler er hovedsageligt kombineret med PP bærere.

 

PVC-tape kan pilles af med hånden, er fugtighedsbestandigt og er yderst velegnet til trykning. Da PVC-bånd ikke kan strækkes i længderetningen, er materialet yderst egnet til lukkekasser hvor der skal fastholdes stor spænding.

Klik her for mere information om PVC/PP Tape

Papir tape/klæbebånd

Papirklæbebånd er den miljøvenlige løsning til lukning af dine kasser. Efter brug kan hele emballagen, herunder tape, genbruges.

På grund af den direkte og stærke binding er papirklæbebånd særligt egnet til tunge og / eller værdifulde pakker. Papirklæbebånd kan opdeles i to typer: selvklæbende og gummieret.

Klik her for mere information om papir tape/klæbebånd

Hvad er den bedste løsning?

Vigtige faktorer spiller en rolle ved valg af, hvilken tape der er bedst egnet, såsom:

  • Hvad skal du bruge tapen til?
  • Hvor tung er lasten?
  • Hvor meget spænding skal fastholdes?
  • Er kasserne af forskellige størrelser? Eller arbejdes der i serie.
  • Hvad er de omgivende faktorer, såsom fugtighed?
  • Ønsker du god beskyttelse mod tyveri?
  • Vil du udskrive/printe på tapen?
  • Hvordan vil du anvende tapen: manuelt eller mekanisk?

Hvilken tape er bedst til dig, kan bestemmes i samråd med vores erfarne specialister. Tøv ikke med at kontakte os.

Udstyr og maskiner

Emballagetape eller klæbebånd kan påføres manuelt med dispenser eller elektrisk borddispenser og det er muligt at anvende kasselukker/tapmaskine for automatisk drift.

Manuelt: Ofte i kombination med en hånddispenser. Ved større antal og / eller gentagelsesmål anbefales det at arbejde med en automatisk borddispenser eller maskine.
Borddispenser: Når du bruger en borddispenser, kan klæbebåndets udskæringslængde indstilles på forhånd, hvilket betyder at den korrekte længde altid opnås og skæres automatisk. Dette vil spare tape og tid.
Mekanisk: Hvis du bruger en tapemaskine, er det nemt at lukke tusindvis af kasser hver dag.

Er du på udkig efter skræddersyede råd eller vil du have mere information? Kontakt os venligst. Vores produktspecialister ser frem til at hjælpe dig!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase