+45 47 17 72 00
Kontakt os
  • Home
  • Typer af strækfilmsviklere

Typer af strækfilmsviklere

Der findes forskellige typer af strækfilmsviklere: Rondelvikler, armvikler, ringvikler, robotvikler og horisontalvikler. Hver type vikler har sine egne specifikke egenskaber. Hvilken type er bedst egnet afhænger af forskellige faktorer som:

  • Hvad bliver der pakket?
  • Hvad er størrelserne?
  • Antal paller pr. dag?
  • Hvor tung er produktet?

Håndvikling

Med en hånddispenser er det nemt for dig manuelt at anvende forskellige typer film på produktet.

Indpakning i hånden er særligt egnet i tilfælde af små mængder (maks. 10 paller pr. dag) og / eller når indpakning finder sted på forskellige lokationer.

Det er enkelt og effektivt, men også tidskrævende og meget anstrengende for medarbejderen. Ved større antal paller bliver det hurtigt anbefalet at bruge en maskine. En god strækfilmsvikler bruger (meget) mindre film end ved indpakning med hånden og kvaliteten er meget bedre. Investering i en maskine bliver ofte hurtigt tjent ind.

Kontakt os for at drøfte, om en strækfilmsvikler er en passende løsning for dig.

Rondelvikler

Dette er den mest anvendte maskintype.

Når denne type vikler anvendes, står produktet på en drejeskive. Denne skive drejer og pakker strækfilmen rundt om produktet. Klik her for at se en video af en rondelvikler.

En rondelvikler roterer normalt 12-15 omdrejninger pr. minut. Produktet skal være relativt stabilt og korrekt stablet, da hele lasten roterer og derved kan falde fra hinanden. Generelt er en rondelvikler nem at flytte. De er lette og kompakte, og ved hjælp af en gaffeltruck er det muligt at flytte maskinen.

Klik her for en oversigt over alle Cyklop rondelviklere.

Armvikler

Ved brug af en armvikler forbliver produktet stående (for eksempel en palle på gulvet), og filmvognen med strækfilmsrullen er fastgjort til en ‘arm’ der roterer rundt om produktet. Denne indpakningsmetode er velegnet til lette og ustabile produkter, fordi varen ikke roterer. En armvikler er også yderst velegnet til tunge produkter (fordi en rondelvikler nogle gange ikke kan bære vægten). Ved anvendelse af en armvikler forbliver den store vægtbelastning stående på gulvet.

Hvis maskinen er i et miljø, hvor gulvet skal rengøres dagligt, f.eks. i fødevareindustrien, tilbyder denne løsning betydelige fordele. Da kun maskinrammen er monteret på gulvet og gulvet er derfor nemt at rengøre.

Klik her for en oversigt over alle Cyklop armviklere.

Ringvikler

En ringvikler ligner en armvikler, fordi produktet forbliver stående, mens filmvognen roterer rundt om pallen. I tilfælde af en ringvikler er filmvognen imidlertid ikke fastgjort til en arm, men til en stor ring. Den store fordel ved dette er, at filmvognen kan rotere meget hurtigere, hvilket øger kapaciteten pr. time.

En ringvikler er særligt egnet i tilfælde af store mængder hvor der kræves en højhastighedvikler. En ringvikler kan pakke op til 180 paller i timen.

Klik her for en oversigt over alle Cyklop ringviklere.

Robotvikler

En robotvikler er en maskine, som selvstændigt kører rundt om pallen og vikler strækfilm omkring varen. Klik here for en video af en robotvikler.

Den store fordel ved en robotvikler er dens fleksibilitet. Maskinen er (elektrisk) mobil, hvilket gør det nemt og hurtigt at pakke paller på forskellige lokationer. Roboten blev specielt udviklet til brugere, der ønsker at pakke en bred vifte af (store) paller på forskellige steder.

Klik her for en oversigt over alle Cyklop robotviklere.

Horisontalvikler

En horisontalvikler, er den ideelle løsning til vandret emballering af store varer som profiler, brædder eller døre. Klik her for en video af en horisontalvikler. Ved brug af en horisontalvikler styres produktet gennem maskinen horisontalt, mens filmvognen roterer rundt om produktet. For disse typer produkter er det ikke muligt at bruge f.eks. en rondelvikler da varen er for lang og smal og ikke forbliver stående.

Åbning eller ring størrelse varierer fra 42 cm til mere end 3 m.

Klik her for en oversigt over alle Cyklop horisontalviklere.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase