+45 47 17 72 00
Kontakt os

Hvad er bundtning?

Begrebet bundtning bruges om det at holde produkter sammen ved hjælp af et gummibånd (Strepper®) eller en elastiksnor. Maskinerne der gør dette, kaldes elastikbindere/elastikmaskiner eller elastobinders.

Der er forskellige grunde til at bundte med et gummibånd/elastik. Den vigtigste årsag er evnen til at holde sammen på løse produkter ved forsendelse. Dette bruges meget til blomster, der samles i en buket ved hjælp af et gummibånd.

Ikke kun til blomster

Andre eksempler er bundter af løg eller gulerødder til dannelse af et bundt som kan bruges i foretninger. Bundtning ved hjælp af et gummibånd bruges også til at holde flere produkter sammen, så de kan hentes på en gang, tænk på en stak medicinkasser eller løse bremseklodser. Flere pakker kan nemt hentes på en gang. Også kabler kan samles i ringe med elastiksnor.

Endelig er det muligt at vedhæfte noget til noget andet ved hjælp af et gummibånd eller elastiksnor. F.eks. vedhæfte en etiket til et produkt.

Klik for se eksempler på hvad du kan gøre med bundtning.

Hvordan virker Elastikmaskiner?

Der er to metoder til bundtning med et gummibånd: Brug af en elastisk snor eller et gummibånd (Strepper®) ved hjælp af en Elastobinder eller en Elastikbinder.

Ved brug af et Elastikbinder placeres en gummisnor automatisk rundt om produktet. Gummisnoren ligger på en stor rulle (1000 eller 3000 m), hvoraf der hver gang der bindes, skæres og lukkes med en knude.

Klik her for mere information om Elastikbinder

Hvordan virker Elastobinder?

En Elastobinder virker lidt anderledes. På en separat rulle bliver de såkaldte Streppers® indført i maskinen. Maskinen tager et gummibånd (Strepper®) fra rullen og spænder det ud Strepper®, hvorefter produktet anbringes i det åbnede gummibånd. Dette kan gøres manuelt eller automatisk. Derefter frigiver maskinen båndet, og produktet vil være forsynet med en stram spændt elastikbånd (Strepper®). Strepper er meget blød og er endda velegnet til stærkt sårbare produkter som asparges eller bløde medicinske rør. Her kan du se en video af, hvordan en Elastobinder fungerer.

Klik her for mere information om Elastobinder

Hvad er den bedste løsning?

Hvilken type gummibånd/elastiksnor eller Strepper du skal bruge afhænger af flere faktorer, såsom produktets vægt, den nødvendige spænding, produkttype (hård, blød, fødevare) og den type maskine, du bruger eller har brug for.

Det er en beslutning, at du kan træffe i samråd med vores erfarne specialister. Produktet er fuldt produceret af Cyklop, hvilket gør det nemt at udføre en praktisk test. På denne måde kan du udelukke enhver risiko og få præcis det, du forventer.

Tøv ikke med at kontakte os. Vores produktspecialister ser frem til at hjælpe dig!

Elastikbindere

Til store og små, lange, runde og fugtige produkter: Vi har den rigtige maskine til alle slags produkter. Ved at anvende en teknik, der opfører sig stabilt under ekstreme forhold, er maskinen hurtig og pålidelig. Desuden kan næsten alle vores maskiner udstyres med flere optioner.

Vi kan også tilbyde skræddersyede løsninger med vores egen teknik. Se her for et komplet overblik over vores elastiskmaskiner.

Elastobinder

Elastobinderen er en bundtemaskine, der er specielt udviklet til bundtning af lette produkter med et gummibånd kaldet “Strepper”. Elastobinderen kan bundte både vandret og lodret. Indføring og udløb af produkter foregår manuelt eller ved hjælp af et transportbånd eller drejeskive. Elastobinderen er en revolution når det kommer til bundtning med gummibånd.

Forbrugsvare – Elastiksnor

Den specielle elastik, som Cyklop anvender til at binde produkter sammen, hedder Cylastic. Forskellige typer af produkter kan bundtes med denne elastik. Produktets dimensioner betyder ikke noget. Cylastic elastiksnor opfylder sikkerhedsstandarderne og er velegnede til fuldautomatisk drift. Snoren er tilgængelig i forskellige farver og tykkelser.

Klik her for en oversigt over vores elastiksnor.

Forbrugsvare – Strepper®

Cyklop Strepper® bruges sammen med Elastobinder. Strepper er produceret af Cyklop. Fordi gummibåndene er fastgjort til hinanden på en industrirulle, kan disse også anvendes mekanisk. Kombinationen med Elastobinder sikrer, at mange håndteringsomkostninger kan undgås. Andre fordele ved Strepper i forhold til gummibånd er som følger:

  • Strepper har en lukket form, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at svejse eller binde enderne.
  • Deformerer ikke produktet og efterlader ingen mærker.
  • Fleksibel. Hvis et produkt er bundtet med Strepper, kan du fjerne noget fra bundtet uden at resten også falder ud.
  • Multi-implementerbare. Med samme størrelse Strepper er det muligt at pakke både små og store produkter

Klik her for en oversigt over Streppers®.

Elastiksnor eller Streppers®.

Hvornår er det bedre at anvende Streppers i stedet for elastiksnor

  • Hvis bløde eller sårbare produkter skal bundtes, vælges generelt at bruge Strepper. Ved anvendelse af et elastiksnor er det muligt, at produkterne er let indskåret på grund af den lille kontaktflade. Dette er ikke tilfældet med en Strepper.
  • Når det bundne produkt skal fremstå visuelt tiltalende, er det bedre at bruge Strepper. Dette skyldes, at produkter bundtet med et elastiksnor har en knude.
  • Når der skal bundtes våde og glatte produkter, er det bedre at vælge Strepper. Fordi Strepper ikke absorberer vand.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase